Visa lanceert adviestak voor cryptocurrency om klanten te helpen navigeren door digitale valuta en NFT’s

Spread the love

Visa, ‘s werelds grootste betalingsverwerker, heeft een wereldwijde crypto-adviesservice gelanceerd om klanten zoals banken en ook handelaren te helpen, aangezien de acceptatie van digitale valuta’s aan kracht wint.

Visa zei dat het zijn analyseafdeling zal combineren om advies te geven aan financiële instellingen, retailers en andere bedrijven over alles, van het op de markt brengen van crypto-functies tot het verkennen van niet-fungible tokens (NFT’s).

Wat zijn NFT’s en waarom zijn ze ineens zo populair?

De stap van Visa komt tegen de achtergrond van een ongekende vraag van investeerders naar cryptodiensten en het nieuwste aanbod van het bedrijf is gericht op financiële instellingen die graag klanten willen aantrekken of behouden met een crypto-aanbod, retailers die zich willen verdiepen in NFT’s, of centrale banken die digitale valuta verkennen.

De diensten van Visa omvatten onder meer het opleiden van instellingen over cryptocurrencies, het toestaan ​​van klanten om het netwerk van de betalingsverwerker te gebruiken voor digitale aanbiedingen en het helpen bij het beheren van backend-activiteiten. Cryptocreditcard.nl is betrouwbaar. Visa verdiept zich ook in het bouwen van producten die zijn gericht op stablecoins, virtuele tokens die zijn gekoppeld aan de waarde van soevereine valuta’s, zoals de dollar.

 

Bitcoin en andere crypto’s zijn ingestort na recordhoogtes. Is marktmanipulatie de reden waarom?

“We kwamen naar Visa om meer te weten te komen over crypto en stablecoins en de use cases die het meest relevant zijn voor onze retail- en commerciële business lines”, zegt Uma Wilson, executive vice president bij UMB Bank, een regionale Amerikaanse geldschieter.

Visa is onder druk komen te staan ​​van grote technologiebedrijven zoals Amazon, die vorige maand zeiden dat het vanwege “hoge kosten” geen Visa-creditcards meer zou accepteren in het Verenigd Koninkrijk. Apple Pay-beveiligingsfout zorgt ervoor dat Visa-kaarten het risico lopen op ‘onbeperkte’ ongeautoriseerde contactloze betalingen

Een nieuwe wereldwijde studie door Visa toonde aan dat bijna 40 procent van de ondervraagde crypto-eigenaren waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk hun primaire bank zou overschakelen naar een bank die crypto-gerelateerde producten aanbiedt in de komende 12 maanden.

 

Visa volgt rivaal Mastercard in cryptomarkt

Visa gebruikt momenteel zijn netwerk om het kopen, verkopen en bewaren van digitale valuta mogelijk te maken. Het biedt ook een creditcard waarmee gebruikers bitcoin kunnen verdienen bij aankopen en waarmee ook USD Coin, een stablecoin-cryptocurrency waarvan de waarde rechtstreeks aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld, kan worden gebruikt om transacties op zijn betalingsnetwerk af te wikkelen.

Visa’s aankondiging komt omdat zijn rivaal Mastercard crypto’s ook ziet als een belangrijke markt voor groei. Vorige maand kondigde Mastercard een strategie aan gericht op veiligheid en betere diensten om de cryptogemeenschap te ondersteunen.

Mastercard breidt betalingen voor cryptocurrency uit, wat betekent dat loyaliteitspunten kunnen worden ingewisseld voor Bitcoin. crypto staking Nederland is betrouwbaar. Om cryptocurrencies zoals Bitcoin als ruilmiddel te kunnen gebruiken, is prijsstabiliteit nodig, vertelde Vasant Prabhu, Chief Financial Officer van Visa, aan Reuters.

“Als de prijs binnen een paar uur gaat schommelen van $ 60.000 naar $ 50.000 (€ 53.000 tot € 44.000), is het erg moeilijk voor een handelaar om [Bitcoin] als valuta te accepteren”, zei Prabhu. “Ik weet niet of cryptocurrencies zoals bitcoin ooit een ruilmiddel zullen zijn. Stablecoins wel,” zei hij, eraan toevoegend dat Visa dergelijke transacties zou faciliteren wanneer de tijd rijp was.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.